Tillgänglighetslösningar på arbetsplatser för personer med nedsatt rörlighet kan se ut på många olika sätt, beroende på behov och förutsättningar.

För oss på ICAP är fokus alltid att hitta den bästa lösningen. Vi samarbetar med flera leverantörer och kan tillhandahålla den lösning du vill ha.

Under produktkategorier presenteras ett urval av de hjälpmedel som ingår i vårat sortiment. Här nedan presenteras områden där vi har goda erfarenheter. Har du frågor om andra områden eller produkter, tveka inte att höra av dig till oss, så kan vi gemensamt ta fram en fungerande lösning för dig.

Röststyr dina enheter

Vi har lång erfarenhet av diktering och röststyrning. I dag finns lösningar för många olika situationer där röststyrning är ett smart alternativ för att slippa använda mus och tangentbord.

Jobba med dator utan mus

Att styra en dator behöver inte innebära mus och tangentbord. Vi tar fram rätt alternativ för dig och jobbar bla. med alternativ musstyrning via gyro eller ögonstyrning, kontaktknappar, röststyrning mm.

 

Tangentbord på nytt sätt

Om du inte kan använda det traditionella tangentbordet, finns alternativa lösningar. Tangentbord i form av en programvara på skärmen kan programmeras så att du får det precis som du vill ha det utifrån krav och önskemål. Vi har programmerbara tangentbord där makron kan göra jobbet av flera knapptryckningar åt dig. Eller touchtangentbord där det fysiska trycket är ersatt av endast lätt toucha på en helt blank ytan av Gorilla Glass.

ICAP hjälper personer med funktionsvariation till ett fungerande arbetsliv och vardag.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att hitta rätt tekniska hjälpmedel som ger din anställd bättre möjlighet och ork att utföra sitt jobb och dig som arbetsgivare ökad trygghet. Vi hjälper dig att ansöka till Försäkringskassan eller kontakt med Arbetsförmedlingen.

Har du läkarintyg på nedsatt funktion som påverkar dig i arbetslivet?
Nedsatt funktion kan vara både fysiskt så som värk eller nedsatt rörlighet som begränsar kroppens rörelseförmåga. Värk kan i sin tur påverka minne och koncentrationsförmåga.
Vi hjälper dig att hitta rätt tekniska hjälpmedel och ansöka till Försäkringskassan eller kontakt med Arbetsförmedlingen.

Vi hjälper till att prova ut och ta fram en unik lösning på den aktuella arbetsplatsen. Vi levererar och utbildar den sökande och på det sättet kan vi ta ansvar för en helhetslösning.

Vi vet att varje individ är unik med individuella möjligheter. Våra lösningar är därför unikt utformade för varje individs specifika behov på den specifika arbetsplatsen.

Vi utnyttjar den senaste innovativa tekniken som finns på marknaden men har också unika avtal med de största hjälpmedelsleverantörerna i branschen.

Vi levererar tekniska hjälpmedel till flera Landsting på upphandlade avtal eller utanför sortiment. Behöver du hjälpmedel i hemmet, kontakta din närmaste vårdpersonal för att få en remiss till hjälpmedelscentral eller syncentral. Vill du få information eller veta mer om vilka hjälpmedel som finns är du självklart även välkommen att kontakta oss på ICAP.