Tillgänglighetslösningar på arbetsplatser, hem eller skola för personer med nedsatt syn kan se ut på många olika sätt, beroende på behov och förutsättningar.

För oss på ICAP är fokus alltid att hitta den bästa lösningen. Vi samarbetar med flera leverantörer och kan tillhandahålla den lösning du vill ha.

Under produktkategorier presenteras ett urval av de hjälpmedel som ingår i vårat sortiment. Här nedan presenteras områden där vi har goda erfarenheter. Har du frågor om andra områden eller produkter, tveka inte att höra av dig till oss, så kan vi gemensamt ta fram en fungerande lösning för dig.

Tillgänglighet i offentliga miljöer

Hitta rätt i ditt gångstråk eller köpcenter med hjälp av ledfyrar.

Vi kan erbjuda lösningar som ger tillgänglighet i tex klassrum eller konferenslokal med hjälp av takmonterad kamera.

Man med vit käpp på gata

Wearable assistive technology

Att ”klä på sig” teknik är något som blir allt vanligare, så även inom hjälpmedelsteknik. Armbandsklockor som mäter vår puls och kan ge vibrerande signal när det är dags att gå på möte är ett exempel på en vanlig konsumentprodukt.

På ICAP har vi länge intresserat oss för denna typ av lösning, då tekniken frigör och integreras i din vardag. Vi säljer tex. olika typer av glasögon som ger användaren information om vad hen har framför sig.

Mobila lösningar

Din smartphone blir smart om du använder den rätt. Vi har lång erfarenhet av att jobba med mobila lösningar för personer med synnedsättning. Vi hjälper dig hitta lösningen som gör din smartPhone eller surfplatta fullt tillgänglig med tal eller punkt.

Vi erbjuder anpassade mobila enheter, tillbehör och utbildningspaket som sätts ihop individuellt efter varje persons unika behov.

 

ICAP hjälper personer med funktionsvariation till ett fungerande arbetsliv och vardag.

Vi hjälper dig som arbetsgivare att hitta rätt tekniska hjälpmedel som ger din anställd bättre möjlighet och ork att utföra sitt jobb och dig som arbetsgivare ökad trygghet. Vi hjälper dig att ansöka till Försäkringskassan eller kontakt med Arbetsförmedlingen.

Har du läkarintyg på nedsatt syn som påverkar dig i arbetslivet?
Som blind eller synskadad har du rätt till arbetshjälpmedel. Vi hjälper dig att hitta rätt tekniska hjälpmedel och ansöka till Försäkringskassan eller kontakt med Arbetsförmedlingen.

Behöver du hjälpmedel i hemmet, kontakta din närmaste vårdpersonal för att få en remiss till syncentralen. Vill du få information eller veta mer om vilka hjälpmedel som finns är du självklart även välkommen att kontakta oss på ICAP.

Vi hjälper till att prova ut och ta fram en unik lösning på den aktuella arbetsplatsen. Vi levererar och utbildar den sökande och på det sättet kan vi ta ansvar för en helhetslösning.

Vi vet att varje individ är unik med individuella möjligheter. Våra lösningar är därför unikt utformade för varje individs specifika behov på den specifika arbetsplatsen.

Vi utnyttjar den senaste innovativa tekniken som finns på marknaden men har också unika avtal med de största hjälpmedelsleverantörerna i branschen.

Vi levererar tekniska hjälpmedel till flera Landsting på upphandlade avtal eller utanför sortiment. Vi önskar ge dig som köpare på Landstinget bästa möjliga service. Vi kan därför erbjuda tjänster så som kompletterande och fördjupande utbildning på ny teknik för anställda och patient. Utbildning på plats, Individuella utbildningar för för patient, webinarium, för personalutbildning på distans, installation samt övriga teknik och utbildningstjänster.